Vacusan Less2Care

Van Vacusan naar Iso-Air

In oktober 2023 heeft Less2care een frisse nieuwe start gemaakt met een complete rebranding. Niet alleen is onze uitstraling en website vernieuwd, maar ook onze producten hebben nieuwe namen gekregen. Zo is de Vacusan veranderd in de Iso-Air. 

Iso-Bag Iso-Safe Iso-Air

Meer dan vacumeren

Met het inslaan van een nieuw hoofdstuk, zijn we ook opnieuw gaan kijken naar de producten namen. Voorheen, van 2010 tot 2023, stonden onze producten bekend als Vacusan, VacuSafe en VacuBag. Het “Vacu” deel in deze namen verwees naar het vacumeren en de vacumeertechniek in de Iso-Air.

Echter, in de praktijk wordt vacumeren geassocieerd met volumereductie en het langer vers houden van voedsel. Ons concept draait echter om hygiëne, efficiëntie, geur en duurzaamheid (en volumereductie) in de zorgsector. Het “Vacu” gedeelte in de namen is niet volledig genoeg om ons hele concept te omvatten. De vacumeertechniek is namelijk maar een klein deel van het hele concept. Het is de combinatie van deze techniek met onze sterke nadruk op hygiëne die ons concept onderscheidt van andere vacumeermachines in de zorgsector.

Iso-Air hygiene

Het draait om isoleren

  1. Iso-Bag: Deze is volledig geur-, lucht- en vochtdicht.

  2. Iso-Safe: Tijdens inzamelrondes is de Iso-Safe bij sluiting luchtdicht afgesloten en veroorzaakt bij opening minimale luchtverplaatsing.
  3. Iso-Air: De Iso-Air vacumeert de Iso-Bag, zuivert de uitgezogen lucht met een gevalideerd medisch filter en een actief geurfilter. Vervolgens wordt de Iso-Bag met verwarming hermetisch afgesloten, waardoor alle pathogenen en bacteriën geïsoleerd zijn.

 

De Iso-Bag, Iso-Safe en Iso-Air vormen samen een compleet inzamelconcept om de hygiëne te verhogen. Dit concept voorkomt de verspreiding van pathogenen en bacteriën en isoleert (besmet) incontinentiemateriaalen andere zorgmateriaal. Wat zorgt voor een veiligere en gezondere werk- en leefomgeving voor bewoners en zorgmedewerkers.

Geen Vacusan meer, maar Iso-Air

De “Iso” in de nieuwe productnamen, staat voor isoleren. Ons doel is om pathogenen, bacteriën en nare geuren op een veilige en efficiënte manier te isoleren, waarbij we onder andere de vacumeertechniek gebruiken. Met deze nieuwe namen willen we beter benadrukken waar ons concept werkelijk om draait: het isoleren van (besmet) zorgmateriaal op een hygiënische, efficiënte en veilige manier.

Nieuwsgierig naar ons concept?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs Kay, Luca en Twan hebben antwoord op al je vragen en vertellen je graag meer over ons concept.