Een positieve verandering in de zorg

Over Less2Care

In 2010 werd Less2Care opgericht met als doel: zorgen voor een positieve verandering in de zorgsector.

Veel verpleeg- en zorginstellingen worden geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van hoge werkdruk, hygiëne, geuroverlast, duurzaamheid en stijgende kosten. Als oplossing heeft Less2Care een praktisch concept ontwikkeld die deze problemen effectief aanpakt.

Onze missie is glashelder: Samen met jou werken aan een veiligere en betere zorgervaring waarin welzijn en gezondheid centraal staan voor zorgmedewerkers en bewoners.

Certificaten:

Wij staan voor

Waardigheid
Meer handen aan het bed
Hygiëne
Duurzaamheid

Waardigheid als kompas

‘Menswaardig wonen en veilig werken’. Dáár draait het om bij Less2Care.

Het verhogen van de hygiëne en oplossen van de geuroverlast draagt direct bij aan een beter welzijn en gezondheid. Dit maakt de verpleeg- en zorginstellingen weer een waardige en fijne plek. Waar medewerkers met trots werken. Bewoners met comfort leven. En familieleden graag op bezoek komen.

Medewerker in verpleeghuis in gesprek met oudere

Meer handen aan het bed

Het efficiënte concept van Less2Care zorgt ervoor dat de werkdruk voor zorgmedewerkers merkbaar afneemt. Door de werkdruk te verlagen ervaren zorgmedewerkers meer werkplezier.

Op deze manier kunnen zorgmedewerkers meer kostbare tijd besteden aan datgene wat werkelijk van belang is. Verzorging, welzijn en contact met de bewoners.

Hygiëne beschermt

Wij geloven dat een positieve verandering begint bij meer aandacht voor hygiëne. En dat is precies wat we bieden.

Ons concept resulteert direct in aanzienlijke verbeteringen in hygiëne. Door de verbeterde hygiëne wordt het besmettingsrisico verlaagd. Dit zorgt voor een veilige werk- en leefomgeving voor zorgmedewerkers en bewoners.

Iso-Bag op Iso-Air
Afval verzamelen in Iso-Safe

Concrete stap naar duurzaam

Een positieve verandering betekent ook dat we actief bijdragen aan de verduurzaming van de zorgsector.

Met het concept van Less2Care komen minder medicijnresten uit de zorg in het oppervlaktewater terecht. Ook ben je klaar voor toekomstige recycle- en gescheiden afval projecten.

De volumereductie van zorgafval en incontinentiemateriaal. Zorgt voor lagere transportkosten en aanzienlijke CO2-reductie. 

Vanzelfsprekend heeft Less2Care de ISO9001- en ISO14001- certificeringen in huis. Het geeft aan dat we de lat hoog leggen op het gebied van kwaliteits- en milieumanagement. Ook is Less2Care aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg 3.0