Sfeerbeeld ouderenzorg

Goed nieuws voor de ouderenzorg 

Op 22 maart 2024 zijn de nieuwe SRI richtlijnen voor opvang en afvoer van urine en feces bekend gemaakt, met een baanbrekende toevoeging: vacumeertechniek. Bij Less2Care zijn we al sinds 2010 toegewijd aan hygiëne, efficiëntie en duurzaamheid in de ouderenzorg. En het concept van Less2Care sluit naadloos aan op deze vernieuwde richtlijnen!

Een grote verbetering in hygiëne

De werkgroep van de SRI richtlijnen heeft input verzameld bij veel zorgprofessionals, zorginstellingen en bedrijven, waaronder wijzelf. Na grondig onderzoek hebben de SRI richtlijnen besloten om gevalideerde bacterie- en geurfilters te verplichten voor de vacumeermachines en de voorkeur te geven aan een systeem dat handsfree te bedienen is. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het waarborgen van hygiëne en het verbeteren van de infectiepreventie in de zorg.

Filters ontworpen voor een betere hygiene

Gevalideerde bacterie- en geurfilter

Voetactivatiesensor

Bij Less2Care zetten we ons al jaren in om meer bewustzijn te creëren over het belang van hygiëne, met name met betrekking tot de filters en handsfree bediening. We zijn daarom superblij met de resultaten van de nieuwe richtlijnen en dat nu ook de overheid nadrukkelijk de focus op hygiëne legt.

Zorginstelling maakt gebruik van Less2Care

Nieuwsgierig naar ons concept?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs Kay, Luca en Twan hebben antwoord op al je vragen en vertellen je graag meer over ons concept.