hygienisch vacumeren ouderenzorg less2care

Duurzamer vacumeren met de Iso-Bag

Traditioneel bestaan vacumeerzakken uit twee lagen, waarbij polyethyleen (PE) en polyamide (PA) worden gecombineerd om optimale barrière-eigenschappen te bieden. Hoewel dit effectief is, heeft het gebruik van twee lagen nadelen voor het milieu en een hoger grondstofverbruik.

Bij Less2Care blijven we voortdurend naar innovatieve oplossingen zoeken die niet alleen de zorg verbeteren, maar ook de impact op het milieu minimaliseert. De Iso-Bag is onze eigen geproduceerde vacumeerzak die niet alleen de traditionele tweelaagse zakken overtreft in prestaties, maar ook een stap vooruit zet op het gebied van duurzaamheid en lagere kosten voor de zorg.

Voordelen Iso-Bag

Iso-Bag hygiene concept less2care

1. Recyclebaarheid:

De Iso-Bag bestaat uit slechts één materiaal (PE) en is daarom gemakkelijker te recyclen dan de tweelaagse alternatieven met de gecombineerde materialen zoals PE en PA.

2. Eigen productie in Nederland:

Het produceren van Iso-Bags in Nederland betekent kortere transportafstanden voor grondstoffen en eindproducten. Dit resulteert in verminderde logistieke kosten en een lagere ecologische voetafdruk als gevolg van verminderde CO2-uitstoot. Eigen productie maakt ook effectievere kwaliteitscontrole mogelijk. Zo kunnen we de hoogste normen voor productkwaliteit gemakkelijk handhaven.

Iso-Bag eigen productie

3. Lagere kosten:

De Iso-Bag is kosten effectiever, aangezien het gebruik van slechts één type materiaal de productiekosten verlaagt. Daarnaast produceren we zelf de Iso-Bags waardoor we lagere prijzen kunnen geven. Zo zorgen we voor lagere kosten voor de zorg.

Vacumeertechniek in de zorg hygiene

4. Veelzijdig gebruik/ toegankelijkheid:

We hebben de Iso-Bag zo gemaakt dat het bijna met alle vacumeermachines te combineren is. We hebben hier bewust voor gekozen, om het toegankelijkere te maken voor alle zorginstellingen om te kiezen voor duurzamere opties, zoals de Iso-Bags.

De voordelen van de Iso-Bag, zoals recyclebaarheid, eigen productie in Nederland en kosteneffectiviteit, maken het niet alleen een slimme keuze voor zorginstellingen maar ook een stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Nieuwsgierig naar ons concept?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs Kay, Luca en Twan hebben antwoord op al je vragen en vertellen je graag meer over ons concept.