'Green Deal Duurzame Zorg Less2Care'

Green Deal Duurzame Zorg met Less2Care

Wat is de Green Deal?

De 3e Green Deal Duurzame Zorg is een belangrijke mijlpaal voor de zorgsector. Van 2023 tot en met 2026 staat de Green Deal Duurzame Zorg in het teken van het transformeren van de zorg naar een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

Het concept van Less2Care draagt bij aan verschillende aspecten van de Green Deal Duurzame Zorg. Hieronder enkele voorbeelden van hoe Less2Care een rol speelt binnen de Green Deal:

Medicijnresten Green Deal

Minder medicijnresten in oppervlaktewater

Met het inzamelingsysteem van Less2Care komen aanzienlijk minder medicijnresten in het oppervlaktewater terecht.

Green Deal minder medicijnresten met Less2Care

Het concept van Less2Care is dé duurzame innovatie op de Po-spoeler en vermalers. Met de Po-spoeler en vermalers komen namelijk veel medicijnresten en chemicaliën in het afvalwater terecht. Dit afvalwater wordt gereinigd in rioolwaterzuiveringsinstallaties. Het is niet mogelijk om alle medicijnresten volledig uit het water te zuiveren. Hierdoor komen deze schadelijke stoffen terecht in rivieren, kanalen en meren. Met negatieve gevolgen voor het milieu en de natuur.

De Po-spoelers en vermalers zijn niet meer van deze tijd. Door het concept van Less2Care is er een veel duurzamere aanpak om het incontinentiemateriaal en al het zorgafval te verwerken.

gezonde werk- en leefomgeving met Less2Care

Een gezonde werk- en leefomgeving

Veel verpleeg- en zorginstellingen worden geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van hygiëne en geuroverlast.

Nare geuren hebben een grote impact op het mentale en fysieke welzijn van bewoners en zorgmedewerkers. Het oplossen van de geuroverlast heeft direct positieve effecten op de gezondheid en welzijn van bewoners en zorgmedewerkers. Naast zorgen voor een fijne geurbeleving draagt het concept van Less2Care ook aanzienlijk bij aan een verbeterde hygiëne. Dankzij Less2Care kan het incontinentiemateriaal en zorgafval op een veilige manier worden ingezameld, wat de verspreiding van pathogenen tegen gaat. Verbeterde hygiëne en verlaagde besmettingsrisico zorgt ook direct voor een gezondere werk- en leefomgeving.

Circulair werken met Less2Care
green deal circulair werken met de iso-bag

Circulair werken

Door gebruik te maken van het concept van Less2Care, bevorder je het circulair en duurzaam werken in de zorg. De folie van de Iso-Bag is namelijk van 100% PE materiaal gemaakt en dus 100% recyclebaar. Daarnaast is de grondstof voor de folie van 30% gerecycled materiaal gemaakt.

Energiebesparing en Co-2 vermindering in de zorg

Energiebesparing en CO-2 vermindering

Stel je eens voor: elke dag wordt er een immense hoeveelheid incontinentiemateriaal verwerkt. Het is nauwelijks voor te stellen hoeveel vrachtwagens er nodig zijn om al dat afval te transporteren.

Door gebruik te maken van het concept van Less2Care wordt het volume van incontinentiemateriaal en zorgafval 40 tot 50% verminderd. Dit betekent dus minder vrachtwagens op de weg en aanzienlijk minder CO-2 uitstoot. Vanzelfsprekend heeft Less2Care de ISO9001- en ISO14001-certificeringen. Deze certificeringen leggen de lat hoog op het gebied van kwaliteits- en milieumanagement. Dit bevestigt opnieuw onze toewijding om te voldoen aan de eisen van de Green Deal Duurzame Zorg en ons in te zetten voor de duurzamere toekomst.

concept van Less2Care draagt bij aan de Green Deal

Met Less2Care op weg naar duurzame zorg

Met de Green Deal Duurzame Zorg als leidraad, staat de zorgsector voor een belangrijke overgang naar een duurzame en milieuvriendelijke toekomst. Door gebruik te maken van het concept van Less2Care draag je niet alleen bij aan het verminderen van medicijnresten in oppervlaktewater. Ook bevorder je een gezonde en waardige leef- en werkomgeving in zorginstellingen. En je stimuleert het circulair werken en realiseert energiebesparingen en CO2-vermindering.

Door krachten te bundelen en te kiezen voor duurzame oplossingen zoals die van Less2Care, kunnen we de zorgsector transformeren naar een waardig en eco-bewuste sector.

Nieuwsgierig naar ons concept?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs Kay, Luca en Twan hebben antwoord op al je vragen en vertellen je graag meer over ons concept.