de oplossing voor geuroverlast in de zorg

Geuroverlast in de zorg

Verpleeghuizen zetten zich in voor het welzijn van hun zorgmedewerkers en bewoners, maar worden geconfronteerd met uitdagingen zoals geuroverlast van incontinentiemateriaal en ander zorgafval.

Veel mensen realiseren zich niet dat geuren een grote rol spelen in het welzijn en de gezondheid. Lees in dit artikel wat de impact is van geuroverlast in de werk- en woonomgeving en hoe je deze effectief kunt aanpakken.

mentale en fysieke gevolgen van geuroverlast

De gevolgen van nare geuren

Onderzoek laat zien dat geuroverlast gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Het kan leiden tot fysieke klachten, zoals hoofdpijn en misselijkheid. Sommige ervaren moeite met ademhalen en verstoring van de hartslag. Geuroverlast kan zelfs mentale klachten veroorzaken, als spanningen, stress en een slecht welzijn (Atlas Leefomgeving, “Wat doet geurhinder met de gezondheid?”, 2018).

Geuroverlast zorgt niet alleen een ongezonde omgeving, maar roept ook schaamte op bij bewoners. Als zorgmedewerkers constant met geuroverlast te maken hebben, vermindert dit hun werkplezier en motivatie. Geurenexpert Ilja Crojimans benadrukt de impact van geur op emoties. Een onaangename geur roept negatieve gevoelens op. Dit kan het welzijn van bewoners, zorgmedewerkers en bezoekers beïnvloeden.

Fijne geurbeleving in de zorg

Een fijne geurbeleving

Door te zorgen voor een fijne geurbeleving in verpleeg- en zorginstelling, zorg je voor een werk- en leefomgeving die de gezondheid en welzijn van zorgmedewerkers en bewoners bevordert.

Dé oplossing voor geuroverlast in de zorg

De oplossing voor geuroverlast

Less2Care biedt dé oplossing om de geurbeleving te verbeteren. Het hygiëne-inzamelconcept van Less2Care zorgt direct voor een fijne geurbeleving. Alle nare geuren worden geïsoleerd en kunnen niet meer verspreiden. Niet alleen onaangename geuren, maar ook pathogenen worden effectief ingesloten. Dit resulteert in zowel het verdwijnen van geuroverlast als een aanzienlijke verbetering van de hygiëne.

Op deze wijze worden zorginstellingen weer een hygiënische plek met een fijne geurbeleving voor bewoners, zorgmedewerkers en bezoekers. Zo werken we samen aan een veiligere en betere zorgervaring. Waarin welzijn en welbevinden centraal staan.

Nieuwsgierig naar ons concept?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs Kay, Luca en Twan hebben antwoord op al je vragen en vertellen je graag meer over ons concept.